ΕΛ/ΛΑΚ | creativecommons.gr | mycontent.ellak.gr |
freedom

Διαδικτυακό Σεμινάριο για την Κυβερνοασφάλεια και την Άσκηση Κυβερνοάμυνας Πανόπτης 2023- Παρασκευή 13/10 στις 17:00

Ο Οργανισμός Ανοιχτών Τεχνολογιών στο πλαίσιο του Ευρωπαϊκού Μήνα Κυβερνοασφάλειας, και της επερχόμενης Εθνικής Άσκησης Κυβερνοάμυνας “ΠΑΝΟΠΤΗΣ 2023”  διοργανώνει ένα online workshop την Παρασκευή 13/10 στις 17:00 .

Πρόγραμμα Εκδήλωσης

Για να δηλώσετε συμμετοχή στο workshop εγγραφείτε στο https://privacy.ellak.gr/workshop/ 

O Ευρωπαϊκός Μήνας Κυβερνοασφάλειας  είναι μια ετήσια εκστρατεία της ΕΕ αφιερωμένη στην προώθηση της ασφάλειας στον κυβερνοχώρο μεταξύ πολιτών και οργανισμών της ΕΕ και στην παροχή ενημερωμένων πληροφοριών για την ασφάλεια στο διαδίκτυο μέσω δραστηριοτήτων ευαισθητοποίησης και ανταλλαγή καλών πρακτικών.

Η Εθνική άσκηση Κυβερνοάμυνας “ΠΑΝΟΠΤΗΣ” διεξάγεται κάθε χρόνο από την Διεύθυνση Κυβερνοάμυνας (ΔΙΚΥΒ) του ΓΕΕΘΑ, και ο Οργανισμός Ανοιχτών Τεχνολογιών συμμετέχει με ομάδες από το 2016. Ανάμεσα στα επεισόδια που εξετάζονται κατά την διάρκεια της Άσκησης είναι:

1. Network Forensics

2. Malware Analysis

3. Windows system and Windows Web Server Forensics

4. Linux Web Server Forensics

5, Mobile Forensics

6, Ransomware injection


Λίγα Λόγια για τους Ομιλητές

Ο Καθ. Χρήστος Ξενάκης είναι καθηγητής του Τμήματος Ψηφιακών Συστημάτων του Πανεπιστημίου Πειραιώς. Παράλληλα, είναι μέλος του Εργαστηρίου Ασφάλειας Συστημάτων του Τμήματος Ψηφιακών Συστημάτων του Πανεπιστημίου Πειραιώς και διευθυντής του μεταπτυχιακού προγράμματος «Ασφάλεια Ψηφιακών Συστημάτων». Είναι μέλος της συντονιστικής επιτροπής του Ευρωπαϊκού διαγωνισμού κυβερνο-ασφάλειας (European Cyber Security Challenge) και αρχηγός της Ελληνικής Εθνικής Ομάδας Κυβερνο- ασφάλειας. Επίσης, είναι μέλος των συντακτικών ομάδων των επιστημονικών περιοδικών. Τέλος, έχει συνυπογράψει περισσότερες από 120 δημοσιεύσεις σε διεθνή επιστημονικά περιοδικά, κεφάλαια συλλογικών τόμων και συνέδρια.

Η Ελένη Βράντζα σπούδασε Φυσική με ειδίκευση στην Ηλεκτρονική (ΑΠΘ, 1996). Έλαβε μεταπτυχιακά διπλώματα ειδίκευσης στην Ραδιοηλεκτρολογία-Ηλεκτρονική (ΑΠΘ, 1998), και στα Δίκτυα Δεδομένων και Τηλεπικοινωνίες (Πανεπιστήμιο Salford, UK, 2000).

Έχει εργαστεί στη Cisco Systems, UK (2001-2005) ως Technical Assistance Centre (TAC) Engineer, καθώς και ως Lab Consulting Engineer όντας υπεύθυνη όλων των TAC εργαστηρίων της Cisco, UK. Επιπλέον διετέλεσε συνεργάτης του Τμήματος Πληροφορικής του ΤΕΙ Λάρισας (2005 – 2007) όπου δίδαξε μαθήματα στο αντικείμενο των Δικτύων Δεδομένων.

Έχει συμμετάσχει σε ερευνητικά προγράμματα του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας (2004-2007). Το 2005 ίδρυσε τη Cisco Academy του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας, στην οποία διατελεί διοικητική υπεύθυνη μέχρι σήμερα. Είναι πιστοποιημένη Cisco Academy εκπαιδεύτρια για CCNA, ασύρματα δίκτυα, και Κυβερνοασφάλεια.

Έχει αποκτήσει πλήθος επαγγελματικών πιστοποιητικών όπως: CyberOps Associate, CCNA SECOPS, CCNA Security, CCNA Routing & Switching, CCNP, CCDA, CCDP, WLANFE, WLANSE, CCIE (R&S #10286), ITIL Foundation. 

Ο Καθ. Διομήδης Σπινέλλης είναι Καθηγητής στο Τμήμα Διοικητικής Επιστήμης και Τεχνολογίας του Οικονομικού Πανεπιστημίου Αθηνών, διευθυντής του εργαστηρίου Επιχειρηματικής Αναλυτικής (BALab) και Πρόεδρος του Οργανισμού Ανοιχτών Τεχνολογιών (ΕΕΛΛΑΚ). Το 2013 δούλεψε στη Google ως senior software engineer, ενώ το 2009-2011 υπηρέτησε ως Γενικός Γραμματέας Πληροφοριακών Συστημάτων στο Υπουργείο Οικονομικών. Τα ερευνητικά του ενδιαφέροντα εστιάζονται στην τεχνολογία λογισμικού, στην ασφάλεια υπολογιστικών συστημάτων και στις νεφοϋπολογιστικές υποδομές. Το επιστημονικό του έργο περιλαμβάνει τα βραβευμένα και ευρέως μεταφρασμένα βιβλία «Code Reading: The Open Source Perspective» και «Code Quality: The Open Source Perspective» καθώς και πάνω από 300 επιστημονικά άρθρα που έχουν λάβει περισσότερες από 8000 ετεροαναφορές. Έχει διατελέσει διευθυντής σύνταξης του επιστημονικού περιοδικού IEEE Software καθώς και επί δεκαετία συντάκτης της τακτικής στήλης του «Tools of the Trade». Στα πλαίσια της ερευνητικής του δραστηριότητας σχεδιάζει και υλοποιεί λογισμικό ανοικτού κώδικα από το 1988. Εργαλεία και βιβλιοθήκες που έχει υλοποιήσει αποτελούν τμήμα των λειτουργικών συστημάτων Apple macOS και BSD Unix. Κατέχει τον τίτλο του διακεκριμένου μέλους στις οργανώσεις ACM και IEEE. Είναι κάτοχος διπλώματος MEng στην Τεχνολογία Λογισμικού και διδακτορικού διπλώματος στην Επιστήμη Υπολογιστών από το Imperial College London.

Leave a Comment