ΕΛ/ΛΑΚ | creativecommons.gr | mycontent.ellak.gr |
freedom

Πείτε στους νομοθέτες της ΕΕ: ​​Σταματήστε να σαρώνετε τα μηνύματα και τα αρχεία μου!

Το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο συζητά μια πρόταση που, αν εγκριθεί, θα μπορούσε να είναι καταστροφική για την ιδιωτική ζωή παγκοσμίως. Κάθε μήνυμα, φωτογραφία ή φιλοξενούμενο αρχείο θα μπορούσε να σαρωθεί , με τα αποτελέσματα να αποστέλλονται σε κρατικές υπηρεσίες. 

Η τεχνολογία δεν λειτουργεί σωστά . Και το να λανσάρουμε ένα σύστημα με κοριούς στις τσέπες μας» είναι απλώς λάθος, ακόμα και όταν γίνεται στο όνομα της προστασίας των παιδιών. 

Δεν χρειαζόμαστε κυβερνητικούς παρατηρητές που εξετάζουν τις ιδιωτικές μας συνομιλίες, είτε πρόκειται για τεχνητή νοημοσύνη, bots ή αστυνομικούς. Δεν το χρειάζονται οι ενήλικες, ούτε και τα παιδιά. 

Αυτή η πρόταση έχει σκοπό να εμποδίσει τη διάδοση υλικού κακοποίησης παιδιών στο διαδίκτυο. Όμως τα κακοποιημένα παιδιά χρειάζονται ιδιωτικότητα και ασφάλεια όσο κανένας άλλος. Οι τεχνολογίες προστασίας του απορρήτου, όπως η κρυπτογράφηση από άκρο σε άκρο, επιτρέπουν τόσο σε ανηλίκους όσο και σε ενήλικες να αναζητήσουν αξιόπιστη βοήθεια. 

Ζητήσαμε από την Επιτροπή της ΕΕ να αποσύρει αυτήν την εσφαλμένη πρόταση πέρυσι. Μαζί μας έχουν συμμετάσχει περισσότερες από 120 ομάδες της κοινωνίας των πολιτών από την Ευρώπη και όλο τον κόσμο, οι οποίες είπαν ότι οι κανόνες σάρωσης της ΕΕ θα θέσουν σε κίνδυνο την ιδιωτική ζωή και την ελεύθερη έκφραση. 

Όμως η Επιτροπή αγνόησε αυτές τις ανησυχίες και η κοινοβουλευτική διαδικασία προχωρά. Τώρα που το μέλλον αυτής της πρότασης βρίσκεται στα χέρια των βουλευτών του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου (Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου), ήρθε η ώρα να μιλήσουν όλοι—ειδικά οι ψηφοφόροι στα κράτη μέλη της ΕΕ

Υπάρχει τώρα μια ηλεκτρονική συλλογή υπογραφών όπου μπορείτε να συμμετάσχετε μαζί με τις δεκάδες άλλες ομάδες της κοινωνίας των πολιτών και να εκφράσετε την αντίθεσή μας σε αυτήν την πρόταση σάρωσης.

Μπορείτε να μάθετε περισσότερα για την καμπάνια στον ιστότοπο Stop Scanning Me i . 

Οι ίδιοι οι νέοι δεν θέλουν η αστυνομία και οι κυβερνήσεις να κοιτάζουν τα μηνύματά τους και δεν πιστεύουν ότι αυτό θα τους κρατήσει ασφαλείς. Το EDRi ερεύνησε πρόσφατα 8.000 εφήβους σε χώρες της ΕΕ. Η πλειονότητα των ερωτηθέντων χρησιμοποιεί ήδη κρυπτογραφημένες εφαρμογές όπως το WhatsApp και το Signal, και το 80% αισθάνεται άβολα με την κρατική σάρωση, ακόμη και με σκοπό την πρόληψη της κακοποίησης παιδιών. 

Εάν οι κυβερνήσεις της ΕΕ ψηφίσουν υπέρ της ευρείας σάρωσης των μηνυμάτων χρηστών, θα βλάψει τους πληροφοριοδότες δημοσίου συμφέροντος, τους ακτιβιστές, τους δημοσιογράφους, τα εργατικά συνδικάτα και τις καταπιεσμένες ομάδες παντού. Θα είναι ένα επικίνδυνο προηγούμενο για μαζική παρακολούθηση παγκοσμίως. 

Πηγή άρθρου: https://www.eff.org/

Σχετικά άρθρα:

Leave a Comment