ΕΛ/ΛΑΚ | creativecommons.gr | mycontent.ellak.gr |
freedom

Κάλεσμα για συμμετοχή σε ομάδα για την Άσκηση Κυβερνοάμυνας ΠΑΝΟΠΤΗΣ 2021

Ο Οργανισμός Ανοιχτών Τεχνολογιών(ΕΕΛΛΑΚ) σε συνεργασία με τα μέλη του συγκροτεί ομάδες για συμμετοχή στην ετήσια εθνική άσκηση κυβερνοάμυνας ΠΑΝΟΠΤΗΣ 2021 που διοργανώνει διαδικτυακά η Διεύθυνση Κυβερνοάμυνας (ΔΙΚΥΒ) του ΓΕΕΘΑ από από 18 έως 22 Οκτωβρίου 2021 (εργάσιμες ώρες), και καλεί όσους ενδιαφέρονται να συμμετέχουν σε αυτή να εκδηλώσουν το ενδιαφέρον τους ως φυσικά πρόσωπα ή ως ομάδα στην εξής φόρμα εδώ, έως τη Παρασκευή 8 Οκτωβρίου 2021.

Οι ομάδες θα λειτουργήσουν σε υποομάδες ανά σενάριο με οριζόντιο συντονισμό και θα συμμετέχουν στην άσκηση κάνοντας χρήση αποκλειστικά εργαλείων ανοιχτού κώδικα. Η συμμετοχή θα γίνει με φορητούς προσωπικούς υπολογιστές ανά συμμετέχοντα σε πόλεις που θα υπάρχει ικανός αριθμός συμμετεχόντων.

Στους συμμετέχοντες θα δοθούν τα σενάρια των παλαιότερων ασκήσεων και θα γίνει δοκιμή και προετοιμασία των εργαλείων πριν από την άσκηση. Στόχος της ενιαίας ομάδας είναι να συμμετέχει σε όλα τα σενάρια καθώς και να υπάρξει διατήρησή της και μετά τη λήξη της άσκησης.

Η άσκηση ΠΑΝΟΠΤΗΣ διοργανώνεται από το 2010 και σε αυτή συμμετέχουν περισσότερα από 200 άτομα από τις Ένοπλες Δυνάμεις και τα Σώματα Ασφαλείας, τον Ακαδημαϊκό Τομέα και τα Ερευνητικά Κέντρα, το Δημόσιο και τον Ιδιωτικό Τομέα.

Η άσκηση θα διεξαχθεί μέσω της Ευρωπαϊκής πλατφόρμας POSEIDON(Platform-based Operational System for Events & Injects Distribution Online).

Leave a Comment