ΕΛ/ΛΑΚ | creativecommons.gr | mycontent.ellak.gr |
freedom

Ξεκινάει με συμμετοχή της ΕΕΛΛΑΚ το 12ο Infocom Security: 6 -7 Ιουλίου 2022

Το 12o Infocom Security με θέμα την Ασφάλεια Πληροφοριών και την Προστασία Δεδομένων πραγματοποιείται στις 6 & 7 Ιουλίου 2022, στο Divani Caravel Hotel στην Αθήνα από την Smart Press με πυλώνα το περιοδικό IT Security Professional.

Η 12η διοργάνωση του InfoCom Security, θα αναδείξει για ακόμα μια χρονιά όλες τις εξελίξεις στο Cyber Security και παράλληλα στον εκθεσιακό του χώρο, θα αποτελέσει σημείο συνάντησης της μεγάλης κοινότητας των επαγγελματιών IT και των στελεχών της αγοράς του τομέα των τεχνολογικών λύσεων και υπηρεσιών Ψηφιακής Ασφάλειας.

Ο Οργανισμός Ανοιχτών Τεχνολογιών ΕΕΛΛΑΚ θα συμμετέχει στο συνέδριο ως εξής:

  • Ο κ. Βασίλειος Βλάχος – Αναπληρωτής Καθηγητής Πανεπιστήμιου Θεσσαλίας, Μέλος Δ.Σ. του Οργανισμού Ανοιχτών Τεχνολογιών (ΕΕΛΛΑΚ) θα συμμετέχει στην ενότητα “The crucial role of professionals in the journey of security”, την Τετάρτη 6 Ιουλίου 2022 και ώρα 15:00 – 16:30. Η παρούσα ενότητα εστιάζει στην ανάδειξη των χαρακτηριστικών, των απαιτήσεων και τις δεξιότητες που πρέπει να έχει ένας επαγγελματίας προκειμένου να ανταποκριθεί στο σύγχρονο περιβάλλον. Η εκπαίδευση, η εμπέδωση της κουλτούρας, ο καθορισμός πολιτικών, η εμπειρογνωμοσύνη, η τεχνογνωσία και γενικότερα ο ανθρώπινος παράγοντας διαδραματίζει ίσως τον πιο βασικό ρόλο στην οικοδόμηση ενός ασφαλέστερου ψηφιακού περιβάλλοντος σε ένα οργανισμό. Πυλώνας όλων αυτών είναι φυσικά ο επαγγελματίας με ειδίκευση στο τομέα της ασφάλειας που αναλαμβάνει την ευθύνη να καθοδηγήσει, να ηγηθεί, να συντονίσει και να εφαρμόσει όλα όσα χρειάζονται για την αποτελεσματικότερη διαχείριση των κινδύνων.
  • Η κ. Λίλιαν Μήτρου – Καθηγήτρια στο Τμήμα Μηχανικών Πληροφοριακών και Επικοινωνιακών Συστημάτων του Πανεπιστημίου Αιγαίου, συν- Συντονίστρια στην Ομάδα Εργασίας της ΕΕΛΛΑΚ για την Ασφάλεια Πληροφοριακών Συστημάτων και Προστασία Προσωπικών Δεδομένων θα συμμετέχει στην ενότητα Data Privacy and Data Security: How to Balance in an AI – driven world, την Πέμπτη 7 Ιουλίου 2022 και ώρα 15:00 -16:00. Μπορεί την περίοδο των περιοριστικών μέτρων και των αλλαγών που επέφερε η υγειονομική κρίση να μην δόθηκε η μέγιστη προτεραιότητα στη συνέχιση της πορείας ανάπτυξης και εφαρμογής των κανονισμών για την προστασία της ιδιωτικότητας και των προσωπικών δεδομένων, όμως είναι σίγουρο ότι η συζήτηση αυτή και η συσχέτιση με την ασφάλεια, θα συνεχίσει να βρίσκεται ψηλά στην ατζέντα των ευρωπαϊκών, διακρατικών και επιχειρηματικών διεργασιών. Επιπρόσθετα, η Τεχνητή Νοημοσύνη, ολοένα και περισσότερο εισέρχεται στη καθημερινότητα μας και οι εφαρμογές της επηρεάζουν πολλές επιχειρησιακές λειτουργίες. Το πως μπορεί να επιτευχθεί η βέλτιστη ισορροπία μεταξύ όλων αυτών των απαιτήσεων είναι το κεντρικό θέμα που θα απασχολήσει την 3η και καταληκτική ενότητα του συνεδρίου.

Συγκεκριμένα το συνέδριο στοχεύει να αναδειχθούν τα παρακάτω:

  • Οι σύγχρονες προκλήσεις που αντιμετωπίζουν οι επιχειρήσεις και οργανισμοί, αναφορικά με τους κινδύνους για τις υποδομές πληροφορικής και των δεδομένων τους
  • Οι νέες στρατηγικές ασφάλειας, με βάση το τοπίο των απειλών σήμερα, αλλά και την επιρροή της υιοθέτησης του Ψηφιακού Μετασχηματισμού.
  • Η ανάπτυξη ενός ολοκληρωμένου μοντέλου διακυβέρνησης των δεδομένων, που οδηγούν στην ενίσχυση συνολικά της ανθεκτικότητας των οργανισμών ώστε να είναι σε θέση να αντιμετωπίσουν κάθε αναπάντεχο συμβάν.
  • Οι σύγχρονες τεχνολογικές λύσεις, τα εργαλεία και οι υπηρεσίες που ισχυροποιούν την προστασία των επιχειρήσεων έναντι των εξελιγμένων επιθέσεων
  • Ο κομβικός ρόλος του ανθρώπινου παράγοντα και τη συμβολή των επαγγελματιών στην οικοδόμηση ενός ασφαλέστερου ψηφιακού κόσμου και στην προώθηση του Cyber Security Awareness

H συμμετοχή είναι δωρεάν, ωστόσο απαιτείται εγγραφή εδώ. https://www.infocomsecurity.gr/12o-infocom-security/forma-eggrafis/

Δείτε το αναλυτικό πρόγραμμα του συνεδρίου εδώ

Περισσότερες πληροφορίες εδώ.

Leave a Comment