ΕΛ/ΛΑΚ | creativecommons.gr | mycontent.ellak.gr |
freedom

To Kali Linux 2020.4 είναι διαθέσιμο!

Η Offensive Security ανακοίνωσε την τέταρτη -και τελευταία για το 2020- έκδοση του Kali Linux 2020.4, η οποία περιλαμβάνει αρκετές νέες λειτουργίες.

1. Το ZSH ως προεπιλεγμένο shell

Όπως παρουσιάστηκε και σχεδιάστηκε στην προηγούμενη έκδοση, το κέλυφος ZSH (ή Z Shell) αντικατέστησε τελικά το BASH (Bourne Again Shell) ως το προεπιλεγμένο κέλυφος γραμμής εντολών στο νέο Kali Linux 2020.4

Ωστόσο, το Bash εξακολουθεί να είναι ένα προεπιλεγμένο κέλυφος για άλλες έκδόσεις όπως για ARM, NetHunter και WSL, για τις οποίες θα γίνει η αντικατάσταση με ZSH σε επόμενες εκδόσεις.


2. Bash Prompt Theme Touch-ups


Για να υπάρχει ομοιομορφία στο θέμα cross-shell, το Kali Linux έχει επίσης τροποποιήσει την εμφάνιση που Bash, το οποίπ τώρα μοιάζει με το ZSH από άποψη σχεδιασμού, όχι σε λειτουργίες.


3. Ενημέρωση image AWS Cloud

Με το v2020.4, το Kali Linux παρουσίασε και συμπεριέλαβε ένα νέο μετα-πακέτο που ονομάζεται Kali-linux-headless για τo AWS Cloud image.
Επιπλέον, το Kali Linux είναι πλέον μέρος του Amazon GovCloud και έχει μια νέα καταχώρηση στo marketplace. Εάν θέλετε την πιο πρόσφατη έκδοση Kali θα πρέπει να μεταβείτε σε νέα καταχώριση στο marketplace.


4. Εργαλείο CrackMapExec (CME)

Εάν γνωρίζετε ήδη και χρησιμοποιείτε το εργαλείο CrackMapExec (CME), τότε θα χαρείτε να ακούσετε ότι το Kali έχει επίσημα συνεργαστεί με τον συντάκτη byt3bl33d3r.

Αυτό σημαίνει απλώς ότι όλοι οι χρήστες Kali Linux θα έχουν πρόσβαση στις πιο πρόσφατες αλλαγές στο CME προτού δημοσιοποιηθεί σε όλους τους άλλους, καθώς το πακέτο Kali του CME θα τραβήξει ενημερώσεις απευθείας από την ιδιωτική βάση κώδικα.

5. Win-KeX για Windows σε συσκευές ARM


Καθώς το πακέτο Win-KeX στοχεύει στη βελτίωση της εμπειρίας του Windows plus Kali Desktop, η τελευταία του έκδοση 2.5 προσφέρει τώρα ένα νέο “Enhanced Session Mode (–esm).”

Αυτή η λειτουργία λειτουργεί παρόμοια με τη λειτουργία “Window”, αλλά χρησιμοποιεί το πρωτόκολλο απομακρυσμένης επιφάνειας εργασίας (RDP) και το πρόγραμμα-πελάτη εγγενές στα Windows. Ως εκ τούτου, επιτρέπει επίσης στους χρήστες συσκευών “Windows on ARM” να χρησιμοποιούν το Win-KeX.


6. Άλλες ενημερώσεις εργαλείων

Μεταξύ άλλων νέων λογισμικών γ το Kali Linux 2020.4 έχει αναβαθμίσει τον πυρήνα Linux στην πιο πρόσφατη σταθερή έκδοση 5.9, το GNOME και το KDE desktop σε 3.38 και 5.19 αντίστοιχα.

Μαζί με τις ενημερώσεις, πρόσθεσε επίσης οκτώ νέα εργαλεία:

  • Apple bleee
  • CertGraph
  • dnscat2
  • FinalRecon
  • goDoH
  • hostapd-mana
  • Metasploit Framework v6
  • Whatmask


Πώς να κατεβάσετε ή να αναβαθμίσετε στο Kali Linux 2020.4;

Αν θέλετε να απολαύσετε όλες τις προαναφερόμενες δυνατότητες, μπορείτε να κατεβάσετε το Kali 2020.4 διαθέσιμες για διάφορες πλατφόρμες από εδώ.

Διαφορετικά, εάν χρησιμοποιείτε την προηγούμενη έκδοση, αναβαθμίστε το σύστημά σας εκτελώντας εντολές:

$ sudo apt update && sudo apt -y full-upgrade

Και για να γίνει το default shell το ZSH εκτελέστε:

$ cp -i /etc/skel/.zshrc ~/
$ chsh -s /bin/zsh
$ zsh

Πηγή άρθρου: https://fossbytes.com/

Leave a Comment