ΕΛ/ΛΑΚ | creativecommons.gr | mycontent.ellak.gr |
freedom

Facebook: Δεν παραβιάζουμε την ιδιωτική ζωή των χρηστών γιατί δεν υπάρχει ιδιωτική ζωή στα social media

Το Facebook έχει κατηγορηθεί πολλές φορές για περιστατικά παραβίασης των προσωπικών δεδομένων των χρηστών του. Την Τετάρτη, εκπρόσωπος της πλατφόρμας δήλωσε ότι δεν είναι σωστό να κατηγορείται το Facebook για την παραβίαση της ιδιωτικής ζωής των χρηστών, γιατί δεν  υπάρχει ιδιωτική ζωή στα social media.

«Δεν υπάρχει παραβίαση του απορρήτου, επειδή δεν υπάρχει απόρρητο», δήλωσε ο σύμβουλος της πλατφόρμας, Orin Snyder. Αυτή τη δήλωση την έκανε, μάλιστα, κατά τη διάρκεια μιας προδικαστικής ακρόασης, στην προσπάθειά του να απορρίψει μια αγωγή, που σχετίζεται με το σκάνδαλο Cambridge Analytica.

 

Η πλατφόρμα παραδέχτηκε ότι τρίτες εταιρείες είχαν πρόσβαση στα δεδομένα των χρηστών. Ωστόσο, τόνισε ότι δεν είναι λογικό να πιστεύει ο κόσμος ότι υπάρχει προστασία της ιδιωτικής ζωής στο Facebook ή σε οποιαδήποτε άλλη πλατφόρμα κοινωνικής δικτύωσης.

Εν τω μεταξύ, αυτή η δήλωση έρχεται τη στιγμή, που το Facebook προσπαθεί να πείσει τον κόσμο ότι κάνει ό,τι μπορεί για να προστατεύσει την ιδιωτική ζωή των χρηστών. Τον προηγούμενο μήνα, η COO του Facebook, Sheryl Sandberg, δήλωσε ότι τόσο αυτή όσο και ο διευθύνων σύμβουλος, Mark Zuckerberg, κάνουν ό,τι περνάει από το χέρι τους για να ενισχύσουν την ασφάλεια των χρηστών στο Facebook.

Πολλοί είναι αυτοί, που έχουν πει, ότι πρέπει να περιοριστεί ο έλεγχος του Zuckerberg πάνω στο Facebook. Όλο και περισσότεροι αρχίζουν να το υποστηρίζουν αυτό, καθώς η πλατφόρμα αντιμετωπίζει προβλήματα, και ιδιαίτερα ζητήματα, που σχετίζονται με την ασφάλεια και την ιδιωτικότητα.

 Η Ομοσπονδιακή Επιτροπή Εμπορίου σχεδιάζει να επιβάλει πρόστιμο 5 δισεκατομμυρίων δολαρίων στην πιο δημοφιλή πλατφόρμα κοινωνικής δικτύωσης, για την αδυναμία της να προστατεύσει την ιδιωτική ζωή των χρηστών.

Το Facebook βρέθηκε σε ιδιαίτερα δύσκολη θέση μετά το σκάνδαλο Cambridge Analytica, το 2018, καθώς παραβιάστηκαν οι προσωπικές πληροφορίες περίπου 87 εκατομμυρίων χρηστών. Από τότε, οι πολιτικές επεξεργασίας των δεδομένων, που χρησιμοποιεί η πλατφόρμα, αμφισβητούνται συνεχώς.

Πηγή άρθρου: https://www.secnews.gr

One thought on “Facebook: Δεν παραβιάζουμε την ιδιωτική ζωή των χρηστών γιατί δεν υπάρχει ιδιωτική ζωή στα social media

Leave a Comment