ΕΛ/ΛΑΚ | creativecommons.gr | mycontent.ellak.gr |
freedom

To EFF στηρίζει την Apple στην μάχη για την κρυπτογράφηση

Την περασμένη Τρίτη ένας  ομοσπονδιακός δικαστής στις ΗΠΑ  διέταξε την Apple να  ανοίξει μια κερκόπορτα σε ένα iPhone που χρησιμοποιήθηκε από έναν από τους δράστες των πυροβολισμών Σαν Μπερναρντίνο, το Δεκέμβριο. Η Apple αρνήθηκε να εκτελέσει αυτή την διαταγή, μιας και η εφαρμογή της  θα έθετε σε κίνδυνο την ασφάλεια όλων των χρηστών της σε όλο τον κόσμο.

eff-logo-plain-300-300x208
Το Electronic Frontier Foundation  υποστηρίζει την  Apple σε αυτήν την άρνηση της,  μιας και η διαταγή επί της ουσίας ζητάει περισσότερα από μια απλή βοήθεια της Apple. Για πρώτη φορά, η κυβέρνηση των ΗΠΑ ζητά από την Apple να γράψει ολοκαίνουργιο κώδικα για εξαλείψει  βασικά χαρακτηριστικά ασφαλείας του iPhone, που προστατεύει τους χρήστες. Ουσιαστικά, η κυβέρνηση ζητά από την Apple να δημιουργήσει ένα master key, για να ξεκλειδώσει ένα μόνο τηλέφωνο. Και από τη στιγμή δημιουργείται ένα κύριο κλειδί, το EFF θεωρεί σίγουροι ότι θα ζητηθεί ξανά και ξανά, και για άλλα τηλέφωνα, και έτσι θα νομιμοποιηθεί μια δύναμη εναντίον οποιουδήποτε λογισμικού ή συσκευή που έχει το θράσος να προσφέρει ισχυρή ασφάλεια. Μπορούμε να φανταστούμε τις μυριάδες τρόπους με τους οποίους θα μπορούσε να γίνει κατάχρηση και από την στιγμή που δημιουργείται ένα  κύριο κλειδί, οι κυβερνήσεις σε όλο τον κόσμο θα μπορούν να το απαιτήσουν και αυτές
Το EFF επικροτεί την Apple σε αυτή την θέση της για την ασφάλεια και τα δικαιώματα των πελατών της.  Το EFF αγωνίζεται εδώ και 20 χρόνια για την την προστασία της κρυπτογράφησης, και να την κατάργηση των διάφορων κερκόπορτων. Γι ‘αυτό τον λόγο το EFF  σχεδιάζει να καταθέσει υπόμνημα  στην υποστήριξη της θέσης της Apple.

Leave a Comment