ΕΛ/ΛΑΚ | creativecommons.gr | mycontent.ellak.gr |
freedom

To ProtonMail υιοθετεί τον ανοικτό κώδικα!

Η ομάδα ανάπτυξης του ProtonMail ανακοίνωσε στις 13 Αυγούστου την έκδοση 2.0 της εφαρμογής μαζί με το πλήρες άνοιγμα του κώδικα του ProtonMail.

Η υπηρεσία email ProtonMail  δημιουργήθηκε από ερευνητές του CERN και του MIT με στόχο την πλήρη κρυπτογράφηση όλων των emails. Η κρυπτογράφηση end-to-end του ProtonMail δεν επιτρέπει ούτε στους δημιουργούς  της υπηρεσίας να δουν τα email που βρίσκονται στους servers του ProtonMail, κάνοντας έτσι την υπηρεσία, την ασφαλέστερη στον τομέα της. Μετά τις ανακοινώσεις για παρακολουθήσεις από την NSA και τις κυβερνήσεις, οι ερευνητές έψαχναν να δημιουργήσουν μια ασφαλή λύση. Ένα ακόμα από τα πλεονεκτήματα του Protonmail, είναι ότι η υπηρεσία εδρεύει στην Ελβετία, όπως και οι servers, και οι χρήστες επωφελούνται από την “εχεμύθεια” της χώρας. Οι εγγραφές γίνονται χωρίς να ζητούνται στοιχεία και οι διευθύνσεις IP δεν καταγράφονται.

blogpost-v2release

Με την έκδοση 2.0 και την υιοθέτηση του ανοικτού κώδικα , η ομάδα του ProtonMail ξεκίνησε και ένα πρόγραμμα ανταμοιβών bug bounties https://blog.protonmail.ch/protonmail-bug-bounty-program/ με στόχο την ενθάρρυνση της ανάμιξης της κοινότητας στο ProtonMail.  H έκδοση 2.0, παρέχει ένα νέο framework που μπορεί πιο εύκολα να παρέχει κρυπτογράφηση σε εκατομμύρια χρήστες . Ενώ το γραφικό περιβάλλον του ProtonMail φαίνεται το ίδιο, ο κώδικας του είναι εντελώς διαφορετικός και με πολύ καλύτερη απόδοση: Η ανάγνωση και η περιήγηση στην αλληλογραφία είναι 10 φορές πιο γρήγορη σε σχέση με την έκδοση 1.x του ProtonMail.

Διαβάστε περισσότερα για την έκδοση 2.0 στις Σημειώσεις έκδοσης.

Περισσότερα για την υπηρεσία: https://protonmail.ch/pages/security-details.html

Η ανακοίνωση για το Open Source ProtonMail: https://blog.protonmail.ch/protonmail-open-source/

Πηγή άρθρου: https://blog.protonmail.ch/protonmail-secure-email-open-source/

One thought on “To ProtonMail υιοθετεί τον ανοικτό κώδικα!

Leave a Comment