ΕΛ/ΛΑΚ | creativecommons.gr | mycontent.ellak.gr |
freedom

Ξεκινά σήμερα η άσκηση κυβερνοάμυνας “ΠΑΝΟΠΤΗΣ 2024” με συμμετοχή της ΕΕΛΛΑΚ

Η ετήσια εθνική άσκηση Κυβερνοάμυνας ‘ΠΑΝΟΠΤΗΣ 2024’ που διοργανώνεται από την Διεύθυνση Κυβερνοάμυνας (ΔΙΚΥΒ) του ΓΕΕΘΑ, ξεκινά σήμερα 27 Μαΐου και διαρκεί έως τις 31 Μαΐου 2024. Στην άσκηση συμμετέχουν με την ομάδα της ΕΕΛΛΑΚ πάνω από 90 συμμετέχοντες από Ακαδημαϊκά και Ερευνητικά ιδρύματα και τον ιδιωτικό τομέα, η οποία συγκροτήθηκε μέσα από ανοιχτό κάλεσμα με την ομάδα εργασίας για την Ασφάλεια Πληροφοριακών Συστημάτων και την Προστασία των Προσωπικών Δεδομένων, privacy.ellak.gr.

Η άσκηση θα διαρκέσει πέντε (5) ημέρες. Η 1η μέρα αφορά στις δοκιμές επικοινωνίας ενώ κατά τις επόμενες τρεις είναι η “διεξαγωγή της άσκησης”, όπου οι εκπαιδευόμενοι ανταποκρίνονται στα τεχνικά σενάρια. Η τελευταία ημέρα αφορά στη σύνοψη της άσκησης και την εξαγωγή συμπερασμάτων. Η άσκηση θα διεξαχθεί διαδικτυακά μέσω ειδικής πλατφόρμας.

Η άσκηση ΠΑΝΟΠΤΗΣ διοργανώνεται από το 2010 και σε αυτή συμμετέχουν περισσότερα από 300 άτομα από τις Ένοπλες Δυνάμεις και τα Σώματα Ασφαλείας, τον Ακαδημαϊκό Τομέα και τα Ερευνητικά Κέντρα, το Δημόσιο και τον Ιδιωτικό Τομέα.

Leave a Comment