ΕΛ/ΛΑΚ | creativecommons.gr | mycontent.ellak.gr |
freedom

Πώς να αλλάξετε τις ρυθμίσεις δραστηριότητας εκτός του Facebook

Το πολυαναμενόμενο εργαλείο της δραστηριότητας Off-Facebook του Facebook ξεκίνησε πριν από λίγες ημέρες. Παρόλο που δεν είναι τέλειο μέτρο (μιας και η συντριπτική πλειοψηφία των χρηστών  είναι απίθανο να ψάξουν τόσο βαθιά και να αλλάξουν τις ρυθμίσεις τους) και εξακολουθούμε να χρειαζόμαστε ισχυρότερους νόμους για την προστασία των δεδομένων, αυτό το εργαλείο αποτελεί ένα καλό βήμα προς τη μεγαλύτερη διαφάνεια και τον έλεγχο των χρηστών όσον αφορά την παρακολούθηση από τρίτους.  Ελπίζουμε ότι θα ακολουθήσουν και άλλες εταιρείες και ενθαρρύνουμε τους χρήστες να το εκμεταλλευτούν.

Ιδανικά για να προστατεύσετε την ιδιωτικότητα σας, πρέπει να διαγράψετε το λογαριασμό σας στο Facebook, αλλά για πολλούς αυτό δεν είναι εφικτή λύση.  Ως απλοί χρήστες όμως, δεν θα έπρεπε να περάσετε από περίπλοκες ρυθμίσεις προστασίας προσωπικών δεδομένων, προκειμένου να διασφαλίσετε ότι οι εταιρείες με τις οποίες έχετε εμπιστευτεί τα προσωπικά σας στοιχεία καταβάλλουν λογικές  προσπάθειες για την προστασία τους.

Τα παρακάτω βήματα θα σας καθοδηγήσουν στα βήματα όχι μόνο για να «ξεκαθαρίσετε» τη δραστηριότητα εκτός του Facebook που ήδη συνδέεται με το λογαριασμό σας, αλλά και για να αποτρέψετε τη μελλοντική συσχέτιση της δραστηριότητας σας με το λογαριασμό σας.

Να γνωρίζετε ότι ότι αυτό δεν θα εμποδίσει τρίτα μέρη να στείλουν πληροφορίες στο Facebook σχετικά με εσάς – θα σταματήσει μόνο το Facebook να συνδέει αυτές τις πληροφορίες με το λογαριασμό σας.

 

1. Μεταβείτε στην ενότητα «Οι πληροφορίες σας στο Facebook» των ρυθμίσεών σας και επιλέξτε «Δραστηριότητα εκτός Facebook» (Ή, απλά μεταβείτε στη διεύθυνση https://www.facebook.com/off_facebook_activity/ ενώ είστε συνδεδεμένοι στο λογαριασμό σας.)

2. Θα εμφανιστεί μια επιλογή «Εκκαθάριση ιστορικού» στην πλαϊνή γραμμή στα δεξιά, αλλά θέλουμε να χρησιμοποιήσουμε μια πιο ισχυρή λειτουργία. Στο κάτω μέρος αυτής της πλαϊνής γραμμής, κάντε κλικ στην επιλογή «Περισσότερες επιλογές» και, στη συνέχεια, επιλέξτε «Διαχείριση μελλοντικής δραστηριότητας. »

3. Θα δείτε ένα αναδυόμενο παράθυρο δίνοντάς σας περισσότερες πληροφορίες. Κάντε κλικ στην επιλογή «Διαχείριση μελλοντικής δραστηριότητας».

4. Κάντε κλικ στο μπλε κυλιομένο κουμπί.

5. Κάντε κλικ στο «Απενεργοποίηση» στο αναδυόμενο παράθυρο και τελειώσατε! Θα επιστρέψετε στην ίδια οθόνη, και το κουμπί  θα είναι γκρίζο στη θέση «off».

Πηγή άρθρου: https://www.eff.org/

Leave a Comment