ΕΛ/ΛΑΚ | creativecommons.gr | mycontent.ellak.gr |
freedom

EU-FOSSA 2 Cyber Security Hackathon: 5-6 Οκτωβρίου στις Βρυξέλλες

Το τρίτο EU-FOSSA 2 Cyber ​​Security Hackathon θα διεξαχθεί το Σαββατοκύριακο  5/6 Οκτωβρίου 2019 στο Silversquare Triomphe στις Βρυξέλλες.

Το έργο EU-FOSSA 2 σχεδίασε τρία hackathons μέσα στο 2019. Το πρώτο, που πραγματοποιήθηκε τον Απρίλιο του 2019, επικεντρώθηκε στην κοινότητα open source PHP Symfony, το δεύτερο το Μάιο όπου και συνεργάστηκε με έξι διαφορετικά έργα του Apache Software Foundation και το τρίτο τον Οκτώβριο θα επικεντρωθεί σε επιλεγμένα έργα ανοιχτού κώδικα που χρησιμοποιούνται στην Ευρωπαϊκή Επιτροπή και σε ορισμένα ευρωπαϊκά θεσμικά όργανα.

Αυτό το τρίτο Hackathon  της ΕΕ-FOSSA 2 θα συγκεντρώσει περίπου 100 προγραμματιστές από 18 διαφορετικές χώρες που θα συνεργαστούν με συναδέλφους από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή και τα θεσμικά όργανα για τα ακόλουθα οκτώ έργα:

  1.  API Gateway (WSO2)
  2. DSS
  3. Enterprise Search
  4. eUI
  5. Flux TL
  6. midPoint
  7. PHP
  8. Workflow Integration (Camunda)

Για την Ευρωπαϊκή Επιτροπή και αποτελεί ιδανική παρουσίαση του τρόπου με τον οποίο η Ευρωπαϊκή Επιτροπή και τα θεσμικά όργανα συμβάλλουν όχι μόνο στον ανοιχτό κώδικα, αλλά και στην ασφάλεια στον κυβερνοχώρο. Επιπλέον, η εκδήλωση θα είναι μια εξαιρετική ευκαιρία για την αύξηση της αλληλεπίδρασης μεταξύ της κοινότητας του ανοιχτού κώδικα και του προγραμματιστών από τα ευρωπαϊκά θεσμικά όργανα.

Μαζί θα λύσουν προβλήματα ασφαλείας, θα διορθώσουν σφάλματα, θα αναθεωρήσουν ζητήματα αρχιτεκτονικής και θα συζητήσουν νέα χαρακτηριστικά για τον ανοιχτό κώδικα

Δείτε περισσότερα για το hackathon στο https://eufossahackathon.bemyapp.com/

Πηγή άρθρου: https://joinup.ec.europa.eu/

Leave a Comment