ΕΛ/ΛΑΚ | creativecommons.gr | mycontent.ellak.gr |
freedom

To Parrot GNU/Linux 3.10 είναι διαθέσιμο

Το Parrot GNU/Linux  είναι μια διανομή GNU/Linux που βασίζεται στο Debian.  Αναπτύχθηκε για δοκιμές διείσδυσης (ασφάλεια υπολογιστών) και ανώνυμης πλοήγησης,  Ήδη το Parrot προσφέρει πολλά εργαλεία για ανάλυση περιεχόμενου στο web και συστημάτων ηλεκτρονικών υπολογιστών. Είναι μια εξειδικευμένη διανομή, με νόμιμα και αναγνωρισμένα εργαλεία κρυπτογράφησης και διείσδυσης, προσφέροντας  συνάμα πάρα πολλές άλλες δυνατότητες.

Πριν από λίγες ημέρες το Frozenbox Network κυκλοφόρησε την τελευταία έκδοση του Parrot Security. Με το προσαρμοσμένο πυρήνα Linux 4.14, και βασισμένο στο Debian testing, η πιο σημαντική αλλαγή στη νέα έκδοση είναι η εισαγωγή ενός πλήρους συστήματος firejail+apparmous sandboxing .  Θυμίζουμε οτι υο  Firejail, ένα πρόγραμμα suid,  το οποίο μειώνει τον κίνδυνο παραβιάσεων ασφαλείας περιορίζοντας το περιβάλλον λειτουργίας των μη αξιόπιστων εφαρμογών χρησιμοποιώντας Linux namespaces και seccomp-bpf.  

Στην έκδοση 3,10, υπάρχουν επίσης σημαντικές ενημερώσεις για μερικά από τα δημοφιλέστερα εργαλεία pen-testing  όπως το Metasploit-framework 4.21.  Ακόμα το Maltegoe και το Casefile συγχωνεύθηκαν σε ένα νέο launcher που παρέχεται από το Maltego 4.1.
Μπορείτε να διαβάσετε περισσότερα για την έκδοση Parrot Security OS 3.10 εδώ.

Για να κάνετε λήψη των αρχείων ISO και torrent, επισκεφθείτε τη σελίδα λήψης του Parrot.

Πηγή άρθρου: https://blog.parrotsec.org

Leave a Comment