ΕΛ/ΛΑΚ | creativecommons.gr | mycontent.ellak.gr |
freedom

USB canary: Μια εφαρμογή παρακολούθησης των USB ports του υπολογιστή σας

Το USB Canary είναι μια εφαρμογή ανοιχτού κώδικα, που παρακολουθεί για τυχόν ύποπτη δραστηριότητα στις θύρες USB ενός υπολογιστή. Γραμμένη σε γλώσσα Python , το USB Canary μπορεί να στείλει μήνυμα SMS ή Slack, όταν μια συσκευή USB συνδέεται ή αφαιρείται από έναν υπολογιστή. Μπορεί να το κάνει ακόμα και αν ο υπολογιστής είναι κλειδωμένος.

To USB Canary ανιχνεύει οποιαδήποτε συσκευή USB  συνδέεται ή αποσυνδέεται από το μηχάνημα σας,  και χρησιμοποιώντας το API Twilio στέλνει SMS στον ιδιοκτήτη ή και μηνύματα στο Slack. Υπάρχουν ήδη  διάφορα παρόμοια εργαλεία που κάνουν μια παρόμοια δουλειά, αλλά  το πλεονέκτημα του USB Canary, είναι ότι λειτουργεί ακόμα και αν ο υπολογιστής είναι κλειδωμένος. Προς το παρόν, το εργαλείο είναι διαθέσιμο μόνο για Linux-based λειτουργικά συστήματα, αλλά ο δημιουργός του έργου  ήδη ετοιμάζει  εκδόσεις για Windows και MacOS

Το USB Canary, μπορεί ακόμη  να χρησιμοποιηθεί και από τους διαχειριστές συστήματος, σε χώρους όπου οι οργανισμοί δεν επιτρέπουν στους εργαζόμενους την σύνδεση κάθε είδους συσκευής USB στους σταθμούς εργασίας τους.

Φυσικά, μπορείτε να βρείτε όλες τις λεπτομέρειες και το κώδικα του USB  Canary,  στο  αποθετήριο του στο Github.

Πηγή άρθρου: https://fossbytes.com

Leave a Comment