ΕΛ/ΛΑΚ | creativecommons.gr | mycontent.ellak.gr |
freedom

Eργαστήρι Κρυπτογράφησης για Γυναίκες @ Hackerspace.gr 24 Σεπτεμβρίου 2015, 18:00-20:00

Women’s Crypto Dinner

Eργαστήρι Κρυπτογράφησης για Γυναίκες @ Hackerspace.gr,

24 Σεπτεμβρίου 2015, 18:00-20:00

Οι Django Girls Athens σας προσκαλούν στο πρώτο Eργαστήρι Κρυπτογράφησης για Γυναίκες (CryptoDinner ) που θα γίνει στην Αθήνα στις 24 Σεπτέμβρη (18:00-20:00) στο hackerspace.gr

djangogirls

H ιδιωτικότητα είναι ανθρώπινο δικαίωμα, το οποίο καταπατάται συστηματικά απο την υπερ-εθνική βιομηχανία μαζικής επιτήρησης. Σε μια εποχή όπου πολλοί απο εμάς, και ειδικά οι γυναίκες, αντί να έχουμε την ευκαιρία να ελέγχουμε και να χρησιμοποιούμε την τεχνολογία ως επικουρικό και χρήσιμο εργαλείο, έχουμε καταλήξει να αποτελούμε αποδυναμωμένα υποκείμενα τόσο της ραδαίας τεχνολογικής εξέλιξης όσο και μαζικής επιτήρησης, το να μάθουμε πώς να χρησιμοποιούμε κάποια –εύκολα στην χρήση και εξαιρετικά αποτελεσματικά- εργαλεία ιδιωτικότητας, αποτελεί ανταπάντηση και συνάμα χειραφετητική πρακτική.

Το λεγόμενο “Cryptodinner” είναι μία μορφή συνάντησης με την μορφή εργαστηρίου, η οποία απευθύνεται σε γυναίκες ώστε να συζητήσουν, να ενημερωθούν και αλληλοδιδαχθούν γύρω από θέματα ασφαλείας των προσωπικών τους δεδομένων. Κατά τη διάρκεια του Εργαστηρίου Κρυπτογράφησης (cryptodinner) οι συμμετέχουσες θα μάθουν να χρησιμοποιούν απλά εργαλεία κρυπτογράφησης.

Στο Εργαστήρι Κρυπτογράφησης που οργανώνουμε, θα συζητήσουμε πως μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε νέες τεχνολογίες και με ποιον τρόπο θα αποφύγουμε να γινόμαστε θύματα αυτών. Κατα τη διάρκεια του εργαστηρίου θα μάθετε πως να πλοηγείστε ανώνυμα στο διαδίκτυο, να στέλνετε κρυπτογραφημένα e-mail αλλά και πως να κρυπτογραφήσετε τα δεδομένα του υπολογιστή σας καθώς και την επικοινωνία σας. Με αυτά τα εργαλεία προστασίας προσωπικών δεδομένων, θα μπορέσετε διεκδικήσετε και επανακτήσετε τη ψηφιακή σας ελευθερία.

Σε αυτό το πρώτο Εργαστήρι Κρυπτογράφησης στο Ηackerspace, η Silkie Carlo, γνωστή για τη δράση της σε θέματα προστασίας προσωπικών δεδομένων θα παρουσιάσει τα νεότερα εργαλεία κρυπτογράφησης. Η δουλειά της Silkie έχει γίνει ευρύτερα γνωστή μέσω του βιβλίου “Centre for Investigative Journalism’s handbook, “Information Security for Journalists” που έχει συγράψει με τον Arjen Kamphuis. http://www.tcij.org/resources/handbooks/infosec

Για να δηλώσετε συμμετοχή, παρακαλούμε επικοινωνήστε μαζί μας στο εξής e-mail: athens@djangogirls.org

Στο θέμα του e-mail παρακαλούμε συμπληρώσετε: «Συμμετοχή στο Εργαστήρι Κρυπτογράφησης» και στο κείμενο του e-mail, το ονοματεπώνυμο σας.

Επειδή υπάρχει περιορισμένος αριθμός θέσεων (24) και το εργαστήρι είναι δωρεάν θα τηρηθεί χρονική σειρά προτεραιότητας στην παραλαβή των αιτήσεων συμμετοχής.

* To εργαστήρι θα διεξαχθεί στα αγγλικά, με δυνατότητα μετάφρασης στα ελληνικά.

** Το Hackerspace.gr βρίσκεται στην Aμπατιέλλου 11, Αγ.Ελευθέριος, Αθήνα 11144

 

Leave a Comment