ΕΛ/ΛΑΚ | creativecommons.gr | mycontent.ellak.gr |
freedom

Καμπάνια από το Mozilla Foundation ενάντια στις άδειες χρήσης του Facebook

Με αφορμή το γεγονός της άντλησης προσωπικών πληροφοριών, μέσω του Facebook, από την ιδιωτική εταιρεία Cambridge Analytica, χωρίς την επίγνωση των χρηστών για εξυπηρέτηση πολιτικών συμφερόντων, το Mozilla Foυndation  ξεκίνησε μια καμπάνια  για τις άδειες χρήσης του Facebook.

Πιο συγκεκριμένα στο κάλεσμα τονίζεται ότι η διαρροή των προσωπικών δεδομένων οφείλεται σε κάποια παραβίαση από hackers ή από fishing κωδικών, αλλά από τους αλγορίθμους των εφαρμογών του Facebook που επιτρέπουν τη δημοσιοποίηση πληροφοριών τόσο των χρηστών όσο και των φίλων τους. Προσωπικά δεδομένα από την εκπαίδευση, την εργασία, την πόλη κατοικίας, ακόμη και από τις δημοσιεύσεις του Χρονολογίου, πιθανώς, να χρησιμοποιούνται από “τρίτους” μέσω των παιχνιδιών, των σελίδων ενημέρωσης και των ερωτηματολογίων που φαινομενικά λειτουργούν μέσω του Facebook, αλλά αποτελούν “ξεχωριστές” εφαρμογές.

Η θέση του Mozilla είναι να σταματήσουν οι “εκπλήξεις” και να προωθηθεί η σημασία του δικαιώματος του χρήστη στις επιλογές του. Είναι εξαιρετικά σημαντική η ασφάλεια στην περιήγηση στο διαδίκτυο,  γιατί με αυτό τον τρόπο, συγκροτείται μια υγιής σχέση εμπιστοσύνης μεταξύ των εταιρειών που προσφέρουν τις εφαρμογές και των χρηστών.

Στο κάλεσμα, έχουν ήδη υπογράψει ήδη χιλιάδες χρήστες, για να συμμετέχετε και εσείς στην καμπανια συμπληρωστε τα στοιχεία σας εδώ

 

Leave a Comment