ΕΛ/ΛΑΚ | creativecommons.gr | mycontent.ellak.gr |
freedom

Το φυλλάδιο του ERDi για την προστασία της ιδιωτικότητας των νέων

Το ERDi,  δημοσίευσε ένα φυλλάδιο με τίτλο: Ο οδηγός σου για τους Ψηφιακούς Υπερασπιστές εναντίον Εισβολείς Δεδομένων! – Προστασία της Ιδιωτικότητας για νέους” (“Your guide to Digital Defenders vs. Data Intruders – Privacy for kids!”), για να βοηθήσει τους νέους μεταξύ 10-14 ετών (ή και παραπάνω) σχετικά με το πως μπορούν να προστατεύσουν την ιδιωτικότητά τους ( την προστασία της ιδιωτικής ζωής και των προσωπικών τους δεδομένων).

privacy4kids_booklet_web_gr_page_01

H ελευθερία των παιδιών να εξερευνούν και να αναπτύσσονται δεν θα πρέπει να περιορίζεται λόγω της έλλειψης συνειδητοποίησης των στρατηγικών προστασίας της ιδιωτικότητας (της δικής τους και των άλλων). Το φυλλάδιο βοηθά να κάνουν ασφαλέστερες και πιο συνειδητές επιλογές σχετικά με το τι πρέπει να μοιράζουν και πώς να το μοιράζουν σε απευθείας σύνδεση (online). Περιλαμβάνει κεφάλαια σχετικά με το τι είναι πραγματικά η ιδιωτικότητα, πώς να χρησιμοποιούν ασφαλέστερα συστήματα ανταλλαγής μηνυμάτων και πώς μπορούν να βελτιώσουν την ασφάλεια των smartphones τους.

Το φυλλάδιο είναι αποτέλεσμα ενός διεθνούς προγράμματος με συνεισφορές από το δίκτυο EDRi  (το Bits of Freedom το Open Rights Group,  το Chaos Computer Club, τo Digitale Gesellschaft,  το ApTI Romania, το Mediamocracy και πολλούς άλλους). Στο παράλληλο (φανταστικό μεν αλλά και πέρα για πέρα ρεαλιστικό) σύμπαν του φυλλαδίου, μια ομάδα υπερηρώων (οι Digital Defenders / Ψηφιακοί Υπερασπιστές) αγωνίζεται ενάντια σε μια ομάδα κακοποιών (τους Data Intruders / Εισβολείς Δεδομένων). Δημιουργήθηκε από τον γερμανό κομίστα και εικονογράφο, Gregor Sedlag

Η αρχική γλώσσα είναι τα αγγλικά, και η μετάφραση στα ελληνικά έγινε από το http://waves.pirateparty.gr/ . Το φυλλάδιο είναι διαθέσιμο κάτω από μια άδεια Creative Commons (CC-BY) Licence και μπορείτε να το κατεβάσετε ελεύθερα και να το αναδιανείμετε.

Το φυλλάδιο στα ελληνικά, μπορείτε να το διαβάσετε και να το κατεβάσετε από εδώ 

Το αγγλικό φυλλάδιο εδώ

Πηγή άρθρου: http://waves.pirateparty.gr

Leave a Comment