ΕΛ/ΛΑΚ | creativecommons.gr | mycontent.ellak.gr |
freedom

Κάλεσμα για συμμετοχή σε ομάδα για την Άσκηση Κυβερνοάμυνας ΠΑΝΟΠΤΗΣ 2016

Η ΕΕΛ/ΛΑΚ συγκροτεί ομάδα για τη συμμετοχή στην ετήσια εθνική άσκηση κυβερνοάμυνας ΠΑΝΟΠΤΗΣ που διοργανώνει η Διεύθυνση Κυβερνοάμυνας (ΔΙΚΥΒ) του ΓΕΕΘΑ και καλεί όσους ενδιαφέρονται να συμμετέχουν σε αυτή να εκδηλώσουν το ενδιαφέρον τους με αποστολή mail στο info at ellak dot gr με τίτλο “ΠΑΝΟΠΤΗΣ 2016” έως την Κυριακή 1η Μαΐου. Στο mail θα πρέπει να περιέχονται τα παρακάτω στοιχεία: Όνομα Επίθετο, Τηλέφωνο Επικοινωνίας, Επεισόδια της άσκησης που θα θέλατε να συμμετέχετε (αναλυτικά τα επεισόδια υπάρχουν στην παρουσίαση παρακάτω), Τύπος συμμετοχής (Active – Παρατηρητής), Λίγα λόγια για εσάς (προαιρετικό).

Data protectionΗ άσκηση φέτος θα διεξαχθεί από τις 23 έως τις 27 Μαΐου. Η ομάδα που θα συγκροτηθεί θα συμμετέχει στην άσκηση κάνοντας χρήση αποκλειστικά εργαλείων ανοιχτού κώδικα. Η συμμετοχή θα γίνει με φορητούς προσωπικούς υπολογιστές ανά συμμετέχοντα και η πρώτη συνάντηση της ομάδας θα γίνει στις 10 Μαΐου. Στους συμμετέχοντες θα δοθούν τα σενάρια των παλαιότερων ασκήσεων και θα γίνει δοκιμή και προετοιμασία των εργαλείων πριν από την άσκηση. Στόχος της ομάδας είναι να συμμετέχει σε όλα τα σενάρια καθώς και να υπάρξει διατήρησή της και μετά τη λήξη της άσκησης.

Η άσκηση ΠΑΝΟΠΤΗΣ διοργανώνεται από το 2010 και σε αυτή συμμετέχουν περισσότερα από 200 άτομα από τις Ένοπλες Δυνάμεις και τα Σώματα Ασφαλείας, τον Ακαδημαϊκό Τομέα και τα Ερευνητικά Κέντρα, το Δημόσιο και τον Ιδιωτικό Τομέα. Αναλυτικές πληροφορίες για το στόχο της άσκησης, τα επεισόδια, και τα εργαλεία που θα χρησιμοποιηθούν μπορείτε να δείτε στην παρουσίαση που βρίσκεται εδώ.

Leave a Comment