ΕΛ/ΛΑΚ | creativecommons.gr | mycontent.ellak.gr |
freedom

Απολογισμός του workshop Secure Coding for Developers με τον Jim Manico

Τo Σάββατο 28 Νοεμβρίου διεξήχθη ένα 4ωρο training-workshop με αντικείμενο: Secure Coding for Developers με εισηγητή τον Jim Manico.

manico4

Το σεμινάριο διοργανώθηκε από την ομάδα εργασίας της ΕΕΛ/ΛΑΚ (eellak.gr) για την Ασφάλεια Πληροφοριακών Συστημάτων και Προστασία Προσωπικών Δεδομένων (privacy.ellak.gr), την ελληνική ομάδα εργασίας του OWASP ( http://owasp.gr) και τον  Κόμβο Καινοτομίας και Επιχειρηματικότητας του ΕΜΠ, ΕΠΙ.νοώ (www.epinoo.gr) στους χώρους του ΕΠΙ.νοώ (Βαλαχάβα 6-8, Αθήνα)

manico2

Το σεμινάριο παρακολούθησαν αρκετοί developers, analysts, φοιτητές και χρήστες που ενδιαφέρονται για την ασφάλεια εφαρμογών. Στην πρώτη ενότητα του εργαστηρίου ο Jim Manico παρουσίασε στους συμμετέχοντες ασφαλείς πρακτικές συγγραφής και ανάπτυξης του κώδικα για εφαρμογές και υπηρεσίες web. Στην δεύτερη ενότητα παρουσιάστηκαν οι πιο κοινές απειλές και τα κενά ασφαλείας και αρκετές τεχνικές βελτιστοποίησης της ασφάλειας των εφαρμογών. Μεγάλο ενδιαφέρον υπήρξε και στην τρίτη και τελευταία ενότητα του εργαστηρίου που επικεντρώθηκε στην ασφάλεια των βάσεων δεδομένων, και τις υπηρεσίες αποθήκευσης κωδικών ασφαλείας, όπου και παρουσιάστηκαν τα υπάρχοντα κενά ασφαλείας και οι τεχνικές διόρθωσης αυτών των κενών.

manico5

Οι διαφάνειες της παρουσίασης τoυ Jim Manico  είναι διαθέσιμες   εδώ.

One thought on “Απολογισμός του workshop Secure Coding for Developers με τον Jim Manico

Leave a Comment